Just_people_5.png

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het Westen en is binnen het geheel aan yogarichtingen de fysieke yoga. In mijn opleiding bij Saswitha leerde ik de adem bewust in te zetten zodat de asana en pranayama (houding en adem) een vloeiend meditatief geheel vormen. De yoga bestaat dan ook uit verschillende asana’s (lichaamshoudingen) en pranayama(ademtechnieken) en wordt afgesloten met een eindontspanning. Yoga heeft een zeer positieve invloed op het fysieke en mentale welzijn. Yoga gaat uit van de verbinding tussen lichaam en geest: een fit lichaam helpt de geest fit te houden en andersom. De yoga brengt je in het nu.

Hoe ziet een yogales eruit?

Staand, zittend en liggend worden zeer verschillende oefeningen gedaan, zodat het voelt of je hele lichaam heeft bewogen. Deze oefeningen zijn voorover-buigingen, achterover-buigingen, draaiingen (torsies) en zijwaartse bewegingen. Vriendelijkheid, aandacht en plezier in het oefenen zijn belangrijk. Het effect van de asana’s wordt versterkt door een verbinding met de adem en de lange ontspanning aan het einde van de les. Deze ontspanning, die ook een oefening is, brengt je fysiek en mentaal bij jezelf. Alle oefeningen worden zorgvuldig ingesproken om je aandacht goed bij je lichaam te houden.

Iedereen kan meedoen met een yogales. Er zijn altijd veel verschillen tussen mensen en er is dan ook aandacht voor de mogelijkheden van ieder afzonderlijk. Yogahoudingen zijn geen doel op zich, je hoeft de houdingen niet perfect te kunnen uitvoeren. Yoga beoefenen is een manier om je bewust te worden van je lichaam, je adem en je denken.
Zie hier de lestijden en kosten

Huiskameryoga

Sinds enige tijd ben ik gestart met huiskameryoga: Op het Droste terrein in Haarlem en in Amsterdam (Bos en Lommer) zijn inmiddels twee goed lopende groepen. Dit seizoen start er een derde groep op het Droste terrein. De groepen zijn klein, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht.
Neem contact op voor yoga op maat thuis!

In Haarlem en Amsterdam kunt u aansluiten.
Maandagochtend Haarlem
Dinsdagavond in de Bos en Lommer
Woensdag- en donderdagavond in Haarlem

Kinder- en jongerenyoga

Op een natuurlijk en speelse manier worden de kinderen vertrouwd met yoga. Ontspanning, houding en ademhaling komen in de lessen op verschillende manieren aan bod. Plezier in Be to Be. Er is aandacht voor filosofie van yoga en thema’s die de kinderen en jongeren bezig houden.

Ik bied yoga op een speelse manier aan. Door te spelen met yoga ontwikkelen kinderen plezier in de oefeningen. Ze leren hun grenzen kennen en aangeven. Zelfvertrouwen, souplesse, samenwerken, creativiteit en fantasie komen aan de orde. Door de yoga komen kinderen in contact met hun innerlijke kracht en leren hierop te vertrouwen. 

Alle kinderen zijn welkom!
Zie hier de lestijden en kosten
Kinderyoga: in overleg zodat rekening gehouden kan worden met school en andere activiteiten.

Just_people_1.png
Just_people_2.png
Just_people_5.png
Just_people_4.png
Just_people_6.png
Just_people_7.png